Zoeken
  • monsieursalpicon

Bubbels, kroketten en poëzie

Na onze cadeauservice te hebben ontwikkeld, ben ik gaan nadenken over wat we nog meer zouden kunnen toevoegen aan de smaakbeleving van onze krokante schatjes.In de gastronomie is de combinatie van wijn en spijs erg belangrijk. Wijn kan spectaculair tot zijn recht komen naast een mooi gerecht. Dus waarom zouden we niet iets zoeken dat perfect past bij onze handgemaakte kroketten? Geef me 1 seconde ... Champagne!De drank van de goden, tranen van de elfjes, druppels uit de hemel. Geen bewoording is goed genoeg om te beschrijven hoe ik over champagne denk. Ik heb weleens aan Lisa proberen uit te leggen dat ik na een avondje champagne proeven niet dronken was, maar helaas bleek ik dan toch moeite te hebben de slaapkamer te vinden. Ik waande me op de gang even in de ondergrondse wijnkelders van een champagnehuis, maar dan zonder licht. Ik heb de laatste centimeters kruipend afgelegd, maar het leek me slimmer om staand te vertellen dat ik thuis was en dat het een redelijk leuke avond was, haha. Lisa vond het overigens wel raar dat als ik echt niet teveel gedronken had, ik toch zó naast ons bed stond!Er past opvallend veel bij champagne, vooral zoute bereidingen met een hoger vetgehalte. Het ‘snijdt’ namelijk op een frisse, scherpe manier door dergelijke smaken heen en zodoende passen bubbels uitstekend bij kroketten. Sterker nog, ik sprak een kenner op het gebied van champagne-spijscombinaties en hij vertelde me: “Champagne bij kroketten is als citroen op een Wienerschnitzel. Wauw!”


Sommigen van jullie weten over mijn mooie, nog altijd gemiste restaurant Prikkelz. We waren de eerste Nederlandse ambassadeur van één van de oudste champagnehuizen van Frankrijk, Deutz. Daar ben ik nog steeds fucking trots op. Toen ik dus aan de pairing voor onze kroketten dacht, wist ik meteen dat het de champagnes van Deutz moesten zijn.
Vanaf nu zijn deze, zorgvuldig geselecteerde, champagnes direct bij ons te bestellen. In combinatie met de kroketten of gewoon lekker los. Wilt u uw lieve meisje of lieve vriend een topcadeau geven? Bestel dan één van onze prachtige combo’s.


Onze kroket vergeleek zichzelf met een fles dure champagne; intens en gecompliceerd.


_Een zeldzame luxe, voor het oog

Gemaakt vanuit het hart

Langzaam stijgend koolzuur

De geur van ambacht

Zingende belletjes in de frituur

En een helder klinkend glas

Ze heeft het zo bedoeld

Met moeite wrik ik de kurk eruit

Haal ik de druk eraf

De kroketten zijn klaar

Een tal aan smaken

Wat een prachtig paar

intens, maar zacht

Ongeduldig, wacht ik af


Totdat ik ze allemaal ontdekken mag._


Wordt vervolgd

391 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven