Zoeken
  • monsieursalpicon

Een ontsnapping aan het alledaagse

Bijgewerkt op: 11 jan. 2021Je zet je tanden in de krokante buitenkant en bijt zo naar een prachtige laag waar de fluweelzachte ragout wacht. De hete massa bereikt langzaam je mond en alle smaken laten zich op dat moment vrij. Uiteraard wil je meteen kunnen identificeren wat je eet. Daarom is kwaliteit van de ingrediënten extreem belangrijk. Er is bij mij veel concentratie nodig tijdens de bereiding en om de originele smaak weer te geven. Dat in combinatie met de juiste verhouding en evenwicht is de sleutel voor een memorabel eetmoment .


Je bevindt je even op een hele mooie plek, één waar niets moet en alles mag. Een plaats waar geen tijd is om na te denken. Alleen jij en de kroket. Even een ontsnapping aan het alledaagse. Een luxueuze plek om enkel emoties en plezier te voelen.


Dat maakt onze kroketten zo chic. Gemaakt zoals ze ooit bedoeld zijn!De kroketten lopen op dit moment top, en alles staat klaar voor de mise en place. Ik voel me zelfverzekerd, zweef als het ware een beetje boven de grond. Dan denk ik: tijd om die twee keukenreuzen even te laten zien wie hier het mannetje is. Waarom ook niet. Ik heb het over twee fanatieke voetbalhooligans met de draaicirkel van een heftruck. Beresterk en als ik tegen ze aan loop heb ik het gevoel dat er een vrachtwagen van de plaatselijke groothandel over me heen rijdt.
Maar goed, een beetje extra spanning tijdens de kerstdagen kan ik wel gebruiken dacht ik. Niet zo uitgepakt als gepland helaas.... of eigenlijk kwam ik niet eens in de buurt. Ik heb vervolgens een collega uit de bediening lief moeten aankijken om m’n nek uit de kreukels te halen. En aangezien hij al meerdere keren had aangegeven dat ik z’n type niet was, durfde ik het wel aan. Hij masseerde me snel even. Prettig, omdat ik binnen tien minuten op locatie moest koken, notabene op kerstavond. En omdat ik anders de hele avond naar het plafond zou staren in die keuken, want niet links of rechts kon kijken.


De volgende ochtend werd ik wakker en keek ik een beetje de hoek om. Vreemde gewaarwording wel. Toch maar even de fysio gebeld en gevraagd of hij die bocht uit m’n ruggenwervel kon halen. Zodat ik weer gewoon kroketten kan rollen. En gelukkig kan deze vriendelijke kraker dat.Al met al toch weer even ontsnapt aan het alledaagse.. Wordt vervolgd!


138 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven