Zoeken
  • monsieursalpicon

Lavendelolie, volle maan en nieuwe trends

Bijgewerkt op: 11 jan. 2021

Is het lastig om alle dagen druk te zijn? Uhm ja. Maar creativiteit gaat ‘r vaak mee gepaard, dus in mijn branche heb ik er profijt van. Maar het is ook weleens lastig. Voordat ik mijn laatste zin uitgesproken heb ben ik alweer met iets anders bezig.


En dan blijk ik ook nog enigszins last te hebben van de volle maan. Niet dat ik met een hoop haar op mijn rug door de tuin kruip en zo hard loei dat heel de buurt wakker wordt. Maar toch blijk ik er gevoelig voor te zijn. Als ik vervolgens in bed lig, bewegen m’n benen nog steeds.


Er zijn zelfs momenten dat mijn Lisa mij voor het slapen gaan plat legt met een dosis lavendelolie. Gekocht van de lieve yoga-juf die hier in de straat lessen geeft. Zoiets werkt natuurlijk helemaal niet bij oermannen zoals ik... en een minuutje later ben ik totaal van de wereld. Ik probeer mezelf in die paar seconden nog wel even uit te dagen om 10 creaties met lavendel te bedenken.De volgende ochtend sta ik op om een straffe Napolitaanse koffie met mijn perculator te

zetten. Ik heb een plan vandaag: mungbonen ontkiemen en een veganistische eiermix maken van mungbonen. Wie weet wat daar allemaal uit voortkomt: vega-sauzen, quiche, frittatas of een carbonara met smokey tofu i.p.v. pancetta en veganistische kaas. Eindeloos veel ideeën schieten door mijn hoofd. Dit wordt een topdag!
Vervolgens loopt mijn chihuahua in de weg en vang ik mezelf met twee zakken mungbonen net op aan het aanrecht. Waardoor mijn geliefde koffie over het gasfornuis leegloopt in de keukenkastjes. $#@^&*% ….. Nieuwe koffie zetten en testen maar. Met mungbonen in de hoofdrol, zwart zwavelzout erbij voor de eiergeur en kurkuma voor de kleur. Rijstbloem, kokosmelk, olie en edelgistvlokken voor de kaassmaak.


Het resultaat is verbluffend goed! Zacht, eggy, gemakkelijk en ook nog eens lekker. Ik wilde deze veganistische eiermix zelfs al aan ons assortiment toevoegen, maar werd toen gebeld door een vriend die mij vertelde dat mungbeans nog novelfood zijn. Dit zijn voedingsmiddelen die niet eerder binnen de Europese Unie zo verkocht zijn. Daarom moeten we nog even wachten voordat we het op de markt kunnen brengen.De mungboonscheuten liggen ondertussen al wel mooi ontkiemd in het bakje en zijn bijna taugé! Want ja lieve lezers, taugé komt uit de mungboon. Zelfgekweekte taugé smaakt veel frisser en is megavers. Het heeft een knapperige textuur, een kruidige, nootachtige smaak en is rijk is aan vitamines (B en C) en ijzer. Superlekker en gezond, echt het proberen waard. Als het gelukt is en je wil wat leuke recepten om iets gaafs te maken, stuur me gerust een DM.


Wordt vervolgd!

160 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven