Zoeken
  • monsieursalpicon

Sneeuw, boswachters en fancy kroketten

Een waaierige, gure winterochtend. Ik probeer mijn lieve hond zover te krijgen om mee te gaan wandelen, maar aangezien die weleens tegendraads is wordt het toch weer een ‘sleep je vierkante chihuahua door de straat’ show. Laatst had ik ook zo’n moment in de bossen. Ik dacht, ik kan onze Vito, die altijd boos kijkende viervoeter, wel even loslaten. Die past toch niet in de konijnenholletjes, dus wat kan me gebeuren. Plots verscheen daar een boswachter en mijn harige vriend liep zijn kant op. Ik probeerde hem een beetje smiespelend terug te roepen, want ik had geen zin in een prent voor het niet aanlijnen. Hij keek me nog wel aan maar liep vervolgens toch door. Zo van: eigen schuld Dirk, jouw probleem.Ik kwam steeds dichter bij de boswachter en mijn creativiteit moest me nu gaan redden, anders ging dit een duur grapje worden. Op dat moment komt een enthousiaste dalmatiër me voorbij gesjeest. En ik krijg het idee om mijn riem vooruit te steken, zonder hond, en te doen alsof hij aan de lijn zit. Vito voelde dit feilloos aan en liet me vervolgens alle hoeken van het bos zien. Ik moest mee, want m’n toneelstuk was al gestart dus ik kon niet meer terug. De boswachter groette me zelfs nog. Vervolgens liep hij naar de eigenaar van de dalmatiër en bekeurde haar. Ze keek me nog raar aan want zij had het wel door hahaha. Ik ben snel doorgelopen en toch maar geprobeerd een riempje om de nek van mijn spekpatertje te binden.Terug naar die gure ochtend. Ik zie dat mijn winterpostelein en Marokkaanse munt het zwaar hebben. Logisch na zo’n sneeuwbui. Genietend van het seizoen staar ik naar buiten. Wat een prachtig wit uitzicht.We kregen die dag te horen dat we misschien bij mensen in het Gooi kroketten konden gaan leveren. Ik dacht fuck, Martin Morero aan onze kroketten, dat zou gaaf zijn.


Misschien kan hij wel een mooi liedje zingen over onze gefrituurde wondertjes. Lisa haalt me van mijn roze wolk af en zegt dat we daarvoor wel passend verpakkingsmateriaal moeten hebben. En een cadeauservice moeten aanbieden. Zorgen dat mensen het leuk vinden om in plaats van bonbons, een bloemetje of een fles wijn een doosje ambachtelijke kroketten cadeau te doen. Maar dan wel in Gooise stijl: chic en met een knipoog naar het meest fancy merk van Parijs.
Het resultaat is echt tof geworden. Er zijn al enkele celebs gespot met ons doosje kroketten.Het thema is zorgvuldig gekozen en hebben we laten tekenen door tattoo-artiesten van Tattoo Remko uit Den Bosch. De icoontjes verwijzen naar onze producten: rund, garnaal, vegan en niet te vergeten Monsieur Salpicon zelf. Met aan de binnenkant keurige, vetvrije papiertjes en de kroketten verpakt inclusief de bereidingswijze. Ik hoop dat de Martin Morero’s van deze wereld gaan genieten.Wil jij nou ook iemand verrassen met één van deze toffe doosjes? Laat het me weten!


Wordt vervolgd

182 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven